Knižní novinky - březen


Mám tu takový malý seznam 11 knížek, které tento měsíc vycházejí a které mě zaujaly. 



LEICHENBERG od Oskara Fuchse
Občanská válka skončila. Mnozí se vracejí domů. Mezi nimi i Gabriel Leichenberg. Pytlák, pašerák a poslední, kdo přežil z nechvalně známé XIII. pěší – trestní jednotky nasazované do těch nejtěžších bojů a složené z toho nejhoršího, co bylo k máni – vrahů, sadistů, dezertérů, zlodějů a jiných kriminálních živlů . Má v plánu se pomstít za události, které proběhly za války v jeho rodném městě. Ovšem v cestě mu stojí nejen divoké ozbrojené bandy rabující pohraničí, jeho bývalí protivníci, kteří zatím získali moc, ale i vojensko-politická sekce (VPS), která s ním má vlastní úmysly.
Vychází 5. března u Epochy.



KRÁSKY od Dhonielle Clayton
V honosném světě Orléans je krása tou nejvyšší hodnotou. Lidé se zde rodí šedí a pouze uctívané Krásky mohou díky svým schopnostem měnit jejich zevnějšek i povahu. Camellii však nestačí být Kráskou, chce být nejlepší a sloužit královské rodině. Po příchodu do paláce zjistí, že je objektem temných zájmů, jež mohou její schopnosti zneužít pro zvrácené účely. Čeká ji nepředstavitelná volba… a v sázce bude osud celého Orléansu.

Vychází 5. března u Fragmentu 


CO SE SKRÝVÁ V LESÍCH od Katya De Becerra
V den svých osmnáctých narozenin Hayden zjistí, že zdědila panské sídlo v lesích u městečka Promise, kde bydlela jako malá. Kousek od tohoto místa před deseti lety záhadně zmizela její matka, a navíc se toho dne v lese vytvořila podivná Černá mýtina. Doufá, že zjistí, co se matce skutečně stalo, a zároveň se trochu bojí, protože před deseti lety v Promise nechala svou první dětskou lásku, Shannona. A jak s tím vším souvisí otec, který rezignoval na svou vědeckou hodnost a začal pátrat po skrytých portálech a Nibelunzích?
Vyšlo u King Cool

BOUŘNÁ VRÁNA od Kalyn Josephson
V tropickém království Rhodaire jsou kouzelné vrány, vládnoucí magií živlů, součástí všech aspektů života… dokud do země nevtrhne Illuciánská armáda. Děsivé události invaze uvrhnou princeznu Anthiu do hluboké deprese. Když je nucena do svazku s korunním princem Illucie, začne spolu se svou sestrou Calizou jednat. Poté co najdou skryté vraní vejce, vymyslí nebezpečný plán: nechat tajně vylíhnout vejce a získat zpátky, co jim nepřátelé vzali.
Vychází 23. března u CooBoo


MÝTNÉ od Cherie Priest
Titus a Melanie Bellovi jsou na cestě do parku Okefenokee, aby tam strávili líbánky plavbou po močálu na kánoi.  Než dorazí na místo určení, kde na ně čeká rezervovaná chatka, potká je na cestě malé zdržení. Vozovka se začne zužovat a oni jsou nuceni zastavit před starým vratkým mostem s kamennými pilíři, kudy může projet maximálně jedno auto. Když se později Titus probudí uprostřed silnice, po mostě se slehla zem a stejně tak i po jeho ženě. Zavolá tedy na policii, kde mu ale oznámí, že na Státní silnici 177 se žádný takový most nenachází… 
Vychází u Fobosu

POZVANÍ od Jennifer McMahon
Manželská dvojice, Nate a Helen, jsou učiteli na prestižní střední škole v Connecticutu. Jednoho dne se rozhodnou opustit pohodlí a bezpečí předvídatelného městského života a přestěhovat se na venkov. Začnou sami stavět dům svých snů. Díky ne příliš přátelskému postoji místních lidí a několika záhadným událostem však brzy zjistí, že jejich pozemek je spojen s temnou minulostí a že legenda o zdejším duchovi může mít reálný základ. Kdo a proč nechal na prahu balíček s podivným obsahem, kam zmizela jejich sousedka a koho má Helen zachránit – na které se snaží najít odpovědi. 
Vyhází 16. března u Fobosu


PŘEVORSTVÍ U POMERANČOVNÍKU od Samanthy Shannon
Svět je nesmiřitelně rozdělený. Královenství nemá dědičku. A dávný nepřítel se probouzí.  Říši Inysu už přes tisíc let vládne berethnetská dynastie. Královna Sabran musí počít dědičku, aby svou zemi zachránila před zničením. Stále však není provdaná a ke dveřím její ložnice se plíží hrdlořezové.  Ead Duryanová je u dvora jednou z mála cizinek. Nespouští oči z královny Sabran a pomocí nedovolených kouzel ji tajně ochraňuje.  Na opačné straně temného moře se dívka Tané celý život cvičí v bojovém umění, aby se mohla stát dračí jezdkyní. 
Vychází 31. března u Hostu


VŠECHNY MALÉ ZÁZRAKY od Jennifer Niven
Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba při tom učiní zajímavé objevy...
Vychází u Yoli


CO JSME SI NIKDY NEŘEKLI od Yasmin Rahman
Šestnáctiletá Mehreen Miahová bojuje s úzkostmi a depresí. Mehreen je neuvěřitelně nešťastná. Má pocit, že už to dál nezvládne, že musí zmatek v hlavě nějak ukončit. Uchýlí se proto k tomu nejradikálnějšímu řešení. Přihlásí se na stránku MementoMori – server, který spojuje uživatele do skupin a určuje jim čas a metodu smrti. MementoMori propojí Mehreen s Carou Sandersovou a Olivií Castletonovou, dvěma cizinkami, které bojují s vlastními zákeřnými démony. Když se však začnou děvčata tajně scházet, ukáže se, že nejsou až tak odlišná a najdou jedna ve druhé pochopení. Rozhodnou se ukončit dohodu se serverem MementoMori. Osud je ale krutý pán a MementoMori je nenechá odejít tak snadno. 
Vyhází u Yoli


STRUNY LÁSKY od Samanthy Young
Skylar bývala zpěvačkou velice úspěšné americké pop-rockové kapely. Sláva však pro ni byla utrpením. Když ji potkala nečekaná rodinná tragédie, Skylar zmizela ze světa. O rok a půl později si vydělává na jídlo zpěvem na ulicích Glasgow. Killian pracuje v renomované nahrávací společnosti Skyscraper Records. Killian je odhodlaný přinést firmě větší úspěch než kdy dřív a tahle mladá žena by mu s tím mohla pomoct. Ví, že když se její muzika dokáže dotknout jeho temné duše, všem ostatním prozáří život. Skylar dá Killianovi jasně najevo, že nemá zájem pro něj zpívat. Vytvoří se mezi nimi nepopiratelné pouto. Skylar nestojí o kariéru zpěvačky, když ji však dožene její minulost, Killian stojí před rozhodnutím, které ho může zničit. 
Vychází u Ikaru


UNDERGROUND od Františka Kotlety
Praha City je šťastné město. Deset milionů obyvatel zde přežívá díky výdobytkům moderních technologií, zatímco zbytek Evropy se propadl do chaosu. Nikdo nepochybuje, že je to pravda, tvrdí to přece City News!  Jenže Petr Vachten ty sračky ignoruje. Přišel o nohu ve válce s Poláky, a když hořela Ostrava, v CN hlásili, že jeho divize táhne na Krakov. Ale ta válka už nikoho nezajímá. Stejně jako Ostrava. Protože Praha City je šťastné město. Jen v něm nějak snadno umírají lidé, kteří si to nemyslí. Třeba ženy z kultu digitálních čarodějek.  František Kotleta v podobě, v jaké ho neznáte, v postapunkovém románu, futuristickém, temném a divokém jako podzemí stanic U-metra.
Vychází 31. března u Epochy

1 komentář:

Děkuji za komentář. Moc si toho vážím :).