Rychleji mluvit nedokážu od Lauren Graham

Víte, jak je nepraktické, když vaše doktorka sídlí tři metry vedle knihkupectví? Hodně. To si tak jdu ve čtvrtek od doktorky s neschopenkou, plánuji si, jak se pustím do knížek, které mi tu brečí, a nevědomky zajdu do knihkupectví. Prostě jen tak ze zvyku a co nevidím- z pultu s novinkami na mě koukala tahle kráska! Jako snažila jsem se odolat. Chvíli jsem zkoumala další knížky a nakonec jsem skončila se třemi u pokladny. Jo, moje vůle stojí za prd. Ale teď už k Lauren.

Určitě každý během života slyšel o Gilmorových děvčatech. Já je jako mladší milovala a stále se na ně ráda podívám v televizi, když je opakují. A vlastně díky tomuhle seriálu jsem poznala Lauren Graham, autorku knihy Rychleji mluvit nedokážu - Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) a neskutečně jsem si jí oblíbila jako herečku i osobu. Viděli jste někdy nějaký její rozhovor? Pokud ne, tak to napravte, je vážně zlatíčko. 
No a jako správný fanoušek jsem si Laureninu knihu koupila. Jedná se o první autobiografickou knihu, kterou jsem kdy četla a měla jsem z toho strach. Naštěstí byl zbytečný a já si čtení užila od začátku až do konce. 

Lauren má takový příjemný a sympatický styl psaní. Možná to bude i tím jak se vždycky dostala od tématu, což může spoustu lidí štvát, ale mně se to líbilo. Líbilo se mi, jak byla kniha laděna v přátelském duchu. A ani netušíte, jak jsem byla ráda, když se ukázalo, že je "trhlá" i ve skutečném životě a ne jen v televizi a při rozhovorech. 
Celou atmosféru dotvářely fotky z mládí i z průběhu její kariéry a zápisy z deníku během natáčení pokračování Gilmorek. Co si budeme povídat, když jsem začala číst její vzpomínky na natáčení pokračování, tak mi nejednou vyhrkly slzy. 

Co víc bych měla říct? Snad jen, že to není naposledy, co jsem knihu četla. Byla vtipná, nostalgická a trhlá. Prostě skvělý mix, který neurazí a v tomhle počasí zvedne náladu. 
P.S. během psaní jsem poslouchala 'Where You Lead' od Carole King. 

Obecenstvo se mělo smát snaze mladých umělců, ale minimálně během premiéry se smáli hlavně mě. 


Knihu si můžete zakoupit na webu Knihy Omega nebo Knihy Dobrovský

O KNIZE
Název: Rychleji mluvit nedokážu - Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím)
Autor: Lauren Graham
Vydalo nakladatelství Knihy Omega v roce 2017
Počet stran: 208

Anotace: Sbírka esejů od milované hvězdy seriálů Gilmorova děvčata a Rodičovství o životě, lásce a ženě z Hollywoodu, doplněná historkami z natáčení Gilmorových děvčat. Lauren Graham se pokouší na chvíli zastavit a ohlíží se za svým životem, sdílí s námi úsměvné historky z dospívání, když začínala kariéru herečky, až po dobu, kdy seděla ve svém přívěsu a koukala na trailer k seriálu Rodičovství a kdy se sama sebe ptala: „Líbí se to někomu?“ Otevřeně mluví o tom, jaké je to být single ve světě Hollywoodu („Nikdo nechápal, že jsem pořád sama.“) nebo o zkušenosti porotce v projektu Project Runway ("Je to, jako kdybych zažila totální módní blackout.“) V eseji "Jaké to bylo, první část" nás autorka vezme na procházku světem Gilmorových děvčat a především do světa „své“ Lorelai Gilmore. Esej "Jaké to bylo, část druhá" odhaluje, jaké to bylo, když se o devět let později k roli vrátila a co to pro ni znamenalo. O Lauren se ale dozvíte i jiné věci: jaké to bylo, když se pokusila stát se vegankou nebo další zážitky z natáčení a zákulisí Hollywoodu. Kniha je doplněna mnoha fotografiemi a úryvky z jejího deníku. Kniha je jako nejlepší přítel, který se s vámi o všechno vždy rád podělí.

6 komentářů:

  1. Máš moc krásný blog! Musím se přiznat, že Gilmorova děvčata jsem nikdy neviděla. Asi žiju v jeskyni:-D na druhou stranu mě tato kniha zaujala hlavně pro popisovanou "svezest". Možná po ní někdy sahnu, třeba jako odpočinek při zkouskovem by mohla být skvělá.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V první řadě děkuji za pochvalu. V druhé řadě: :-OOOO. Nikdy jako NIKDY? Ale teď už vážně. Každý má jiný rozhled, takže to chápu :). Seriál můžu doporučit, takové nenásilné pokoukání- přestože čím jsem starší, tím víc mě Rory štve :D. Kniha by se ti snad mohla líbit, není to vyloženě pro fanoušky GG- Gilmorky tam skutečně moc místa nemají :).

      Vymazat
  2. Já na Gilmorky moc nekoukala, ale knížka mě zaujala moc :) vypadá to jako taková ta oddechovka po těžké dni :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to to je- oddechovka po těžkém dni :). O Gilmorkách tam toho moc není- spíš pár stránek o nových dílech- takže je kniha vhodná i pro "neznalce" :).

      Vymazat
  3. Konečně mi o ní někdo napsal :-) Já byla z pasáže kde vypráví o natáčení z Gilmorek nadšená. Jako bych se zase vrátila do dětských let... Přečteno na jedno brdo :-D Beru odběr (jako Janina Pálková), koukám, že máš podobný vkus tak si ráda zase počtu. Když koukneš ke mě a vezmeš odběr, budu moc ráda. Třeba mě to konečně donutí zrecenzovat nějakou knížku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povídej mi o tom. Rozhodně se k ní vrátím :). A děkuji za odběr, určitě k tobě taky mrknu a snad narazím na nějakou tu recenzi ;).

      Vymazat

Děkuji za komentář. Moc si toho vážím :).